De rassen

Geplaatst op Geplaatst in Uncategorized

Deze week willen we jullie de verschillende rassen voorstellen.
Om zo veel mogelijk informatie te verschaffen, leggen we jullie 2 documenten voor:

  • Een Time-In uitleg in enkele lijntjes over de tien rassen, om jullie een algemeen beeld te geven van de verschillende rassen die we voorstellen. Deze korte omschrijvingen zullen op deze manier worden opgenomen in de regels.
  • Dezelfde tien rassen krijgen ook een meer uitgebreide Time-In uitleg (ongeveer één pagina per ras). Met de volledige beschrijving van het uiterlijk, de voorkeuren, de geschiedenis etc van de rassen. Deze omschrijvingen zullen op deze manier worden opgenomen in de Gids tot de rassen. (NOTE: deze zijn tot op heden nog niet vertaalt in het Nederlands, daar werken we aan)

 

Alvorens je die documenten doorneemt, geven wij graag mee dat deze rassen gebaseerd zijn op fantasy in algemeen en ze gemaakt en aangepast zijn om te kunnen spelen in een Larp. Om dit waar te maken hebben we geprobeerd volgen regeltjes te respecteren:

  1. Een ras moet gespeeld kunnen worden door iedereen, je zal dus geen beschrijving vinden over grote, proporties, lichaamsbouw, sexe of andere. Op deze manier leggen we de spelers geen beperkingen op in hun keuzes van ras.
  2. De klederdracht van je personage is steeds gebaseerd op de Natie waar je deel van uitmaakt. Wij leggen daar geen beperkingen of verplichtingen op. Wat je ras ook zal zijn, je kan je kleden zoals je zelf wilt. Wij zouden het dus fijn vinden dat je je baseert op de tradities en gewoonten van je Natie bij het samenstellen van je outfit, in plaats van het ras. De afbeeldingen die je kan vinden betreffende de rassen zijn louter indicatief en zijn in geen geval verplichtingen.
  3. Het moet mogelijk zijn om elk ras te spelen met een zeer beperkt budget voor je kostuum. Daarom hebben we de specifieke kenmerkende attributen van de rassen beperkt tot makkelijk te maken en goedkope materialen. Het staat jullie natuurlijk vrij om veel meer uitgebreide set van accessoires te hebben om jullie personage leven te geven en jullie ras op een meer expliciete manier weer te geven. Voorbeeld: Om een Erians (metamorph) te spelen, kan je gebruik maken van enkele accessoires en wat lichte make-up, of je kan een volledig hybride kostuum hebben (masker, protheses, haren,…) of een mix van de twee.
  4. De stereotypen limiteren: De rassen die we voorstellen leven al millennia samen in de wereld van LIFE. Doorheen de jaren zijn ze in alle Naties verzeild geraakt en lezen in harmonie met elkaar samen. We hebben de stereotypen van de rassen dus beperkt tot onder meer hun gewoontes en hun domeinen van expertise. Je kan deze beschrijvingen dus gebruiken, of er je eigen interpretatie aan geven. Voorbeeld: Een Zixx is een zeer chaotisch personage. Je kan dit dan op die manier spelen, of je kan de uitzondering zijn die de regel bevestigd. Het is aan jou om in te vullen hoe je dit graag wilt doen. het is jouw spel.
  5. Zware kostuums vermijden: de verschillende rassen die we voorstellen hebben allemaal zeer lichte vereisten op niveau van kostuum (als je dit nodig zou achten). Avatar is nog steeds in de zomer, het kan dus heel warm worden. In dat opzicht is een extreem zware vermomming moeten dragen lastig, soms zelfs gevaarlijk. Het is dus aan jou om de invulling te doen van hoe je jouw ras wilt vertegenwoordigen en aankleden met betrekking tot de warmte.
  6. De rassen die we voorstellen zijn er enkel voor RP, ze hebben geen bonussen of speciale eigenschappen. Je kan je dus uitsluitend op Time-In gameplay baseren bij het kiezen en niet om één of andere skill of eigenschap te deblokkeren.

.
We zijn er ons bewust van dat niet alle mogelijkheden en rassen in de brede wereld van Fantasy aan bod komen in deze voorstellen. We hebben ervoor geopteerd om enkel rassen te maken die volgens ons een leuke toevoeging zijn aan onze wereld.
.
We hopen dat eenieder van jullie zijn “dada’ kan vinden in deze rassen en deze met veel plezier kan komen spelen in onze wereld van LIFE.

 

INFO: De vertaling van de meer gedetailleerde info over rassen is veel werk. Deze zal dus beetje bij beetje gepubliceerd worden. Alle hulp hierbij is welkom natuurlijk 🙂 Wil je dus meer weten over het ras waar jij interesse in hebt, dan zal je het nog even moet stellen met de Franse versie, of je kan het mij (Stoffel K.) ook gewoon vragen.

Het team van LIFE 2022.