F.A.Q.

Reset or not reset ?

De situatie is als volgT: een aantal van de deelnemers wil een volledige reset van de personages (het verleden bestaat niet meer). Een andere deel wenst de regels te behouden, maar niet de personages. In het kort zijn er zelfs deelnemers die een voorkeur hebben om niets te veranderen. Wie heeft er gelijk? Iedereen heeft gelijk, natuurlijk ! Het zijn redelijke argumenten, die in feit gelijk zijn, in alle gevallen, moeten worden opgelost ! Wie moet beslissen: het team neemt deze taak op zich en ook het voorbereidingswerk. Het organisatieteam zal bij deze ook de verantwoordelijkheid nemen; de organisatie heeft een richting gekozen en is als volgend: het verleden blijft, de personages zijn bewaard gebleven, maar geven ook de mogelijkheid om de kaarten te herschikken door het starten van een nieuw personage of een nieuwe factie in een frisse nieuwe wereld.

Deze route, die vernieuwing en continuïteit te samen combineert, vonden we een fatsoenlijke compromis. Betreffende de spelmechanica, deze worden helemaal herbekeken. Niet dat alles veranderdt, maar men kan zonder taboe nadenken over het gedane werk. En dit om te leren van de 14 jaar ervaringen die men heeft betreffende de spelregles, goede en slechte.

Dromen we nog ?

De avonturiers zullen begrijpen, na hun aankomst in de Nieuwe Wereld, dat als ze dodelijk getroffen zijn en zonder de nodige zorgen, dat het lijkt alsof ze echt kunnen… sterven. Het blijk dus dat deze wereld dus geen droomwereld is. Wordt vervolgd…

Zal het mogelijk zijn om mijn personage te behouden ?

Het zal mogelijk zijn om uw personage te spelen als een overlevende van de Oude Wereld. Echter, de aankomst in een nieuwe wereld is ook de mogelijkheid om een nieuw personage te beginnen. Een nieuwe groep op te richten, om in het kort de sociale kaarten volledig te herschudden. In tegenstelling tot de overlevenden, vluchtelingen en hongerige… zullen de nieuwe personages  direct kunnen profiteren van de voordelen van hun eerdere nederzetting in de Nieuwe Wereld.

Een nieuwe personage créeren of de oude te blijven spelen. Wat moet men ervan denken?

 De organisatie wenst noch niet wenst dat de spelers nieuwe personages creeren. Het is eigenlijk, een vraag die komt van een deel van de gemeenschap  die wenst ‘de kaarten te herschikken’  op een zeker niveau , om de mogelijkheid te geven van een ‘nieuwe start’.   Deze mogelijkheid om nieuwe groepen of spelers te creren beantwoord deze verwachting . Concreet, de bewoners van de Nieuwe Wereld  zullen als enige voordeel ‘er al te zijn’.  Zij hebben een stap voor wat betreft kennis , die logische is, tegen over de ‘Drekelingen’ die net aankomen. Dit “voordeel” zal snel verminderen.

Zal ik mijn eigendommen behouden ?

De “Machtsobjecten” van de Oude Wereld zullen hun kracht verliezen, door de axiomen van de Nieuwe Wereld. Het geld van de Oude Wereld zal nog steeds een nut hebben, voor zover de Avonturiers er een fiduciaire waarde aan geven. U kunt zowiezo de oude objecten behouden, wie weet misschien kunnen ze op één of andere manier een nut hebben  …? De bouten en de Terras die zijn getransporteerd naar de Nieuwe Wereld, zullen zoals beloofd een waarde hebben. Blijkbaar konden de stocks van goederen  niet meegenomen worden naar de Nieuwe Wereld (te groot en te zwaar).

Wat gebeurd er met de ervaringspunten ?

We zijn er van overtuigd dat de XP een integraal deel is en positieve voor de roleplay. De personen die een oude personage hebben moeten zich kunnen bewijzen tegenover een jongere speler, niet alleen door zijn sociale netwerk, maar ook zijn sociale afkomst, de hard verdiende  goederen, maar ook dat kleine voordeel die een verschil maakt tussen een jonge rekruut en een veteraan die meerdere campagnes heeft overleeft. Dus, er zal XP zijn op AVATAR Stronghold. Belonend de overleving van de personage jaar na jaar. Het eerste jaar, afhankelijk van het aantal van deelnemers aan AVATAR. Vervolgens, zal de ervaringspunten verbonden worden met het overleven  jaar na jaar. Maar we letten erop dat deze XP punten geen te grote voordeel geven en in verhouding staan tot de oudsten, tegenover de jonge spelers. Dit is een kwestie van evenwicht te vinden.

We spreken over kleinere Facties , wat gebeurt er met de structuren (VZW, bars , maaltijden) wie gaat er achter staan ?

223874_10151077882618778_1732171491_nDe wens van de organisatie is, de meerdere politieke acteurs in de wereld te vermenigvuldigen:  BV: verschillende Heren die hun gemeenschappen beheren en samenwerken om hun voordeel eruit te halen. Dit betekent niet noodzakelijk dat je de logistieke structuren moet doorbreken om zich aan deze maatschappelijke resizing aan te passen. Men kan evengoed, in hetzelfde kamp met verschillende groepen naast elkaar leven, die elk een duidelijk verschil aantonen aan de hand van kostuum / decorum, maar toch samen dezelfde maaltijden/ bar delen. Kortom, wat nu al bestond.

Hoe worden de spelers groepen beheerd ?

De organisatie vraagt aan elke spelersgroep:

  • Een RTO om te kunnen communiceren met de organisatie en het regelen van de logistieke aspecten/ inschrijving van een groep.
  • Een scenarist die vrij kan communiceren met de organisatie en de andere scenaristen van de andere groepen.
  • Een omschrijving van de groep (Historiek, denkwijze, wapenschilden en hun munt, hun eventuele einddoelen…) deze omschrijving zal ook een nut dienen voor de organisatie maar zal ook geïntegreerd worden op de website van AVATAR Stronghold.

Ga ik mijn XP punten bijhouden ?

Het personagecreatiesysteem en de evolutie van de personage zal volledig anders zijn dan de vorige systeem, Dus, de oude personages die het overleefd hebben moet dus volledig aangepast worden. De oude deelnames op AVATAR zullen altijd een belang hebben op een bepaalde manier , maar in mate dat minder in verbinding zal zijn om sterker te worden, Zij die kiezen om een nieuwe personage te beginnen, kunnen ook profiteren van de vorige deelnames. Maar in tegendeel, als de personage sterft, zullen de XP op nul gezet worden .

Ik was machtig vroeger, wat ga ik worden ?

De barden zingen nu al de legende die je bent geworden in de oude wereld , Proficiat aan u ! wenst u voor te gaan met deze personage , na dat je de wereld hebt verlaten zag je krachten ontnomen worden. Het is aan jouw om deze glorie terug op te bouwen en met deze kracht je aan te tonen dat je belang hebt in deze nieuwe wereld, of in een nieuwe richting te starten (nieuwe personage te starten, of een andere oriëntatie).

Wat zijn de aanpassingen tegenover de regels ?

De aanpassingen is een werk die heel veel tijd in neemt en in samenwerking met andere vrijwilligers. Het principe is een les te leren van de vorige 14 afgelopen jaren, het goede bij te houden en verbeteren wat nog niet optimaal was, wat ook het niveau van de speler is of de mechanieken van de spelers zijn.

De wereld wat is het ?

1091212_10151749233058887_1516656807_oWe hebben de basis gelegd en een ontwerp-universum zal binnenkort onthuld worden. Wij melden dit met veel passie, De cyclus die zal komen is voorzien om 3 jaar te gaan ? Wij wensen een zo immersief mogelijk spelervaring te geven , met alle elementen van een goed avontuur. Wij vinden het belangrijk om alle smaken van spel te ondersteunen: episch, geheim, feest, intimiteit, handel, diplomatie in het kort een coherente wereld te maken die in balans is. Het kwaad zal hun weg kunnen vinden, maar wetend dat de dood altijd op de loer zal liggen…

Ik heb gehoord dat de nieuwe wereld geen genade gaat hebben voor het overleven, dat de avonturiers gaan allemaal sterven !

Je moet deze affirmatie een kans geven ! De nieuwe wereld is geen feeënland. Want wij denken dat avontuur rijmt met gevaar, strijd, transcendentie,… Maar AVATAR Stronghold is ook een Med spel die open is voor iedereen (jonge en oude spelers, ervaren of beginnende): het moet bereikbaar zijn voor iedereen. Wij denken dat het niet constructief is om een spel te hebben waar de mensen constant sterven; in het tegendeel, wij willen dat de spelers zich kunnen investeren op een lange termijn van hun personages.

Dus de vrees voor het sterven moet er zijn, maar dat betekent niet dat de dood constant aan de deur moet staan ! In deze wereld, met de mechanieken en scenario’s laten het toe om de communiteiten het kunnen vinden met een aanvaardbare moeilijkheidsgraad om het te overleven en de kunnen doorgroeien.

Wat gebeurt er met de verschillende cellen (Limbes, admiraliteit, chancellerie, rituelen, manufacturen…) ?

De cellen zijn teams die een  toets geven op de mechanieken van het spel . Hun lot is zeer nauw verbonden met de mechanieken van het spel. Bijvoorbeeld , een cel het admiraliteit heeft geen zin als er geen zeespel is (en maak jullie geen zorgen , er zal een zeespel zijn , en zeer moeilijk !) De vraag is dus niet als we een cel houden of niet, maar welke cellen zijn er nodig om spel te kunnen geven op het rapport op de verschillende dimensies van het spel.

In het kort , de kostbare vrijwilligers die zich investeren in de cellen zullen dus benaderd worden en worden geïnformeerd met onderwerp onze project, en wat hun wensen zijn uiteindelijk.

De rassen in het spel ?

Tot heden, werden de rassen vrij geïnterpreteerd door de spelers, zonder enige effecten dan de gedragen make-up. Dus er was geen duidelijke verschil tussen een reus en een hobbit, een elf of een orc, zelfs al werd er veel moeite in de make-up gedaan. Het wens van de organisatie is een ondersteuning te geven aan de interpretatie van de verschillende rassen, door ze karakteristieken te geven, op basis van het ras volledig vrijgekozen door de spelers. Dit wordt duidelijk gemaakt door het aantal begin levenspunten,  toegang tot bepaalde beroepen, specifieke voordelen en nadelen. Goed begrepen wordt een duidelijke toets geven dat alle verschillende rassen in balans blijven . Alles gericht naar om een stimulans te geven aan het visueel aspect in het spel

Handel en economie ?

Het spel van de handelaars en van de artisanen zijn in de ogen van vele spelers en van de organisatie een brenger van vele interessante en sympathieke spellen. Er zal dus aanwezig zijn in 2015 en daarna: zal er de mogelijkheid zijn om verschillende dingen te maken en vele dingen te verhandelen. Wij wensen meer een accent te zetten op “ micro economie ‘ , Wetend dat elke avonturier zijn aankopen kan doen zonder honderden avatars op zak te hebben.

De gevechten ?

293272_10151077898873778_843875922_nAVATAR Stronghold is een larp die het toestaat om massagevechten te laten doorgaan, met het aantal van deelnemers. De wensen van de organisatie is dus als volgende : jullie zijn met velen geniet er van om epische gevechten te ondernemen ! Nu op dit moment, het systeem van de slagvelden: is op dit moment veel te hard onder controle gehouden door de organisaties en gaf veel nadelen aan de spelers (wachttijden, een totale onevenwicht in aantal, een tegenhouding van op het slagveld te gaan of niet). Deze systeem is dus in herziening en we richting ons naar systeem die meer spontaniteit waar de legers meer met vrijheid kunnen rond bewegen en kunnen vechten in beveiligde zones (niet overal , veiligheid van de gebouwen en de verplichte decors). De structuur van het stad zal aangepast worden in consequentie.

Religies ? Gilden ?

Religies zijn een belangrijk spelonderdeel op AVATAR Stronghold. Het zal een belangrijke rol spelen in de toekomst, En de factie die zich fel concentreren op het religie spel kunnen zich terugvinden in deze kracht in de nieuwe wereld. Voor de gilden , hetzelfde= het zijn motoren van spel , plaatsen die spelers van verschillende facties de mogelijk geven om samen te werken rond een dezelfde thema ( een activiteit, een beroep..) Wij vinden het belangrijk en wij willen het in waarde zetten wat voor spel de gild zal geven op AVATAR Stronghold.

Onze Inter-lives, tellen ze ?

Het spelsysteem voorziet dat de voordelen/producties/krachten ontvangen op AVATAR Stronghold bruikbaar zijn voor het hele jaar. Daarom handel, fabricatie van objecten, gebruikte krachten en andere onderhandelingen zullen dus allemaal geldig zijn op een nadruk op het juiste gebruik van de regels.